One Two
Sie sind hier: Startseite Publikationen Publikationen 2010

Publikationen 2010

Zeitschriftenbeitrag

Kreyenschmidt J, Christiansen H, Hübner A, Raab & B Petersen (2010):
A novel photometric time-temperature-indicator to support cold chain management
International Journal of Food Science and Technology 45, 2010, 208-215

Kreyenschmidt, J., Hübner, A., Beierle, E., Chonsch,L., Scherer, A. & B. Petersen (2010):
Determination of the shelf life of sliced cooked ham based on the growth of lactic bacteria in different steps of the chain
Journal of Applied Microbiology, 108, 510-520

Brinkmann D, Vianello E & H Brinckmann (2010):
Die Circo-Impfung lohnt sich immer
top agrar 8/2010, S8-S9

Klauke T, Brinkmann D, Plattes S & B Petersen (2010):
Inspection methods towards more sustainability in pig production
ESPHM 2010

Schütz V & B Petersen (2010):
Koordinationsaufgaben im überbetrieblichen Gesundheitsmanagement.
Vom Viehvermarkter zum Dienstleistungsprofi, ISBN 978-3-00-031973-0  , S. 163-182

Lentz H, Konschake M, Teske K, Kasper M, Rother B, Carmanns R, Petersen B, Conraths FJ & T Selhorst (2010):
Trade communities and their spatial patterns in the German pork production network.
PREVET (2010), doi:10.1016/j.prevetmed.2010.10.011

Vianello E, Brinckmann H, Festag R & D Brinkmann (2010):
Vergleich von Mast- und Schlachtleistungen vor und nach einer PCV-2 Impfung in klinisch unauffälligen Beständen.
Tierärztliche Umschau 65, 436-441

Buch (Monographie) unter eigener Autorenschaft

Kreyenschmidt J (2010):
Proceedings of the 4th International Workshop Cold Chain Management
Bonn, ISBN-978-3-9812345-1-0

Petersen B, Spiller A & L Theuvsen (Hrsg.) (2010):
Vom Viehvermarkter zum Dienstleistungsprofi
Medienhaus Plump, Rheinbreitbach, ISBN 978-3-00-031973-0

Dissertation

Kampmann Y (2010):
Assessment of sustainable antimicrobial methods with regard to their ability to reduce airborne and surface bacteria in the food supply chain
Bonn, Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität, Dissertation, 2010. URN: urn:nbn:de:hbz:5N-22119

Bruckner S (2010):
Predictive shelf life model for the improvement of quality management in meat chains
Online: http://hss.ulb.uni-bonn.de/2010/2275/2275.htm

Abstract

Ilg Y & J Kreyenschmidt (2010):
Assessment of surfaces containing silver for the application in houshold refrigerators
Book of Abstracts of International Conference on Antimicrobial Research, 3.-5. Nov. 2010, Valladolid, Spanien, http://www.formatex.org/icar2010

Wilke T, Breuer O, Brinkmann D & B Petersen (2010):
Decision support for livestock policy makers concerning Emergin Diseases
Tagungsband der Internationalen Fachtagung der DVG-Fachgruppe Epidemiologie & Dokumentation: Globalisierung und Epidemiologie - Neue Herausforderungen & neue Lösungen, S28,1.-3. Sept. 2010, Veterinärmedizinische Fakultät der Universität Leipzig, Leipzig,

Klauke T & D Brinkmann (2010):
Six Sigma: Challenges and benefits for pork chain management
9th Wageningen International Conference on Chain and Network Management, Wageningen, 26 - 28 May 2010

Pineiro M, Barrios B, Klauke T, Brinkmann D, Petersen B & C Pineiro (2010):
Use of rapid methods for assessing animal health at pig farms. PigMAP Dipstick
8th European Colloquium on Acute Phase Proteins

Poster

Kasper M, Lentz H, Teske K & T Selhorst (2010):
Importance of the tradenet-structure of the meat production chain in relations to the spread of infectious diseases.
SVEPM Annual Meeting 2010, Nantes, Frankreich

Klauke T, Brinkmann D, Plattes S & B Petersen (2010):
Inspection methods towards more sustainability in pig production
ESPHM 2010

Ilg Y, Zerbe J, Lorenz R, Kreyenschmidt M, Kalbfleisch K, Blang T, Richter T, Fischer B & J Kreyenschmidt (2010):
SmartSurf – a new class of hygienic polymers. Joint project between research and industry.
4th International Workshop of Cold Chain Management, Bonn, Germany.

Vortrag

Mousavi A, Kreyenschmidt J & B Petersen (2010):
Anforderungsprofil an ein Prüfsystem zur Temperaturüberwachung in der Pharma Supply Chain
GQW-Jahrestagung 2010, Aachen

Kasper M, Lentz H & T Selhorst (2010):
Clusterbildung im Handelsnetz der Schweinefleisch produzierenden Kette – Struktur und Bedeutung
DVG-Fachgruppentagung Epidemiologie und Dokumentation, 2010, Leipzig

Wilke T, Breuer O, Brinkmann D, Saatkamp H & B Petersen (2010):
Decision support for livestock policy makers concerning Emergin Diseases
Vortrag am 3. Sept. 2010 auf der Jahrestagung der Fachgruppe Epidemiologie der Deutschen Veterinärmedizinischen Gesellschaft, 1.-3. Sept. 2010, Veterinärmed. Fakultät, Universität Leipzig

Raab, V., Ibald, R., Petersen, B, Haarer, D., Reichstein, W., J. Kreyenschmidt (2010):
Decision support of actors in food supply chains by using a novel temperature monitoring solution in combination with a developed WEB2.0 based Software Solution.
FRIOtrack, 18.11.2010, Barcelona, Spain

Bruns M, Trienekens J, Omta O, Hamer M & B Petersen (2010):
Demand of the meat industry for management support in R&D cooperation projects
9th Wageningen International Conference on Chain and Network Management (WiGaNeM 2010), 26-28 May 2010, Wageningen, The Netherlands

Kreyenschmidt J (2010):
Einsatz von Temperatur-Zeit-Indikatoren zur Überwachung von Kühlketten
56. ALTS-Arbeitstagung, 14.-16.06.2010, Berlin

Kreyenschmidt J (2010):
Frischebewertung von kühlpflichtigen Lebensmitteln
Chain Cool Logistics, im Rahmen des Management Circle Praxis Seminars, 25.06.2010, Frankfurt

Hammer I, Kreyenschmidt J, Raab V, Zanella L & W Reichstein (2010):
Intelligent labels (combination of TTIs and RFID) for monitoring meat products
I International Forum about Traceability of Meat Products / III South Brazlian Forum of Quality Control for Chicken Industrialization

Slütter S, Breuer O, Wilke T, Petersen B & D Brinkmann (2010):
Konzept zur Beurteilung des Reifegrades von Informations- und Kommunikationssystemen für das Krisenmanagement in der Schweineproduktion
30. GIL-Jahrestagung, 24.-25. Februar 2010 in Stuttgart

Kreyenschmidt J (2010):
Kühlkettenmanagement
Chain Cool Logistics, im Rahmen des Management Circle Praxis Seminars, 25.06.2010, Frankfurt

Bruns M, Trienekens J, Omta O, Hamer M & B Petersen (2010):
Management support in the R&D cooperation project Q-PorkChains
Vortrag: 9th Wagneningen International Conference on Chain and Network Management (WiCaNeM 2010), 26-28 May 2010, Wageningen, The Netherlands

Kreyenschmidt J (2010):
Temperatur- Zeit-Indikatoren
Workshop I Leitfaden zur Umsetzung neuer Europäischer Richtlinien im Bereich von aktiven und intelligenten Verpackungen unter Berücksichtigung der technischen Machbarkeit und Wirtschaftlichkeit, 23. Nov. 2010, Freising

Buchbeitrag, Sammelband, Proceeding

Raab V, Ibald R, Albrecht A, Petersen B & J Kreyenschmidt (2010):
A Web 2.0 based software solution to support a practical implementation of Time Temperature Indicators.
Proceedings of the 4th International Workshop Cold Chain Management, Kreyenschmidt J (Hrsg.), S. 57-58, Bonn, ISBN-978-3-9812345-1-0

Bruns M, Mack A & M Hamer (2010):
Allianzen zwischen Wirtschaft und Wissenschaft als Innovationsmotor
Petersen B, Spiller A & L Theuvsen (Hrsg.): Vom Viehvermarkter zum Dienstleistungsprofi, S. 223-235, Rheinbreitbach, ISBN 978-3-00-031973-0

Mousavi A, Kreyenschmidt J & B Petersen (2010):
Anforderungsprofil an ein Prüfsystem zur Temperaturüberwachung in der Pharma Supply Chain
Unternehmerisches Qualitätsmanagement - Berichte zur GQW-Jahrestagung 2010, AachenBand 12/2010, Apprimus Verlag Aachen, ISBN 978-3-940-565-57

Kasper M, Lentz H, Petersen B & T Selhorst (2010):
Bedeutung von vektorspezifischen Datenbeständen bei der Analyse von Handelsstrukturen in der Fleisch erzeugenden Kette.
Claupein BW, Theuvsen L, Kämpf A & M Morgenstern (Hrsg.): Precision Agriculture Reloaded - Informationsgestützte Landwirtschaft, Referate der 30. GIL Jahrestagung 24.-25. Februar 2010, Stuttgart

Schütz V, Mack A & B Petersen (2010):
Dienstleistungskomplexität und-intensität
Petersen B, Spiller A & L Theuvsen (Hrsg.): Vom Viehvermarkter zum Dienstleistungsprofi, S. 183-196, Rheinbreitbach, ISBN 978-3-00-031973-0

List U, Petersen B & J Kreyenschmidt (2010):
Effect of argon-enriched-atmospheres on the spoilage process of modified atmosphere packaged poultry.
Proceedings of the 4th International Workshop Cold Chain Management, Kreyenschmidt J (Hrsg.), S. 137-138, Bonn, ISBN-978-3-9812345-1-0

Petersen B, Brinkmann D, Slütter S, Bruns M, Kollmer B, Festag R, Münster A & M Ottos (2010):
Kommunikationskonzepte zwischen regionalen und bundesweiten Dienstleistungsagenturen.
Petersen B, Spiller A & L Theuvsen (Hrsg.): Vom Viehvermarkter zum Dienstleistungsprofi, S. 287-298, Rheinbreitbach, ISBN 978-3-00-031973-0

Slütter S, Breuer O, Wilke T, Petersen B & D Brinkmann (2010):
Konzept zur Beurteilung des Reifegrades von Informations- und Kommunikationssystemen für das Krisenmanagement in der Schweineproduktion
Precision Agriculture Reloaded - Informationsgestützte Landwirtschaft, Claupein W, Theuvsen L, Kämpf A & M Morgenstern (Hrsg.), Referate der 30. GIL-Jahrestagung, 24.-25. Februar 2010 in Stuttgart, 183-186

Schütz V & B Petersen (2010):
Planungsmodell für Viehvermarkter
In: Petersen B, Spiller A & L Theuvsen (Hrsg.): Vom Viehvermarkter zum Dienstleistungsprofi, S. 197-212, Rheinbreitbach, ISBN 978-3-00-031973-0

Brinkmann D & B Petersen (2010):
Qualitätsverantwortung in der Wertschöpfungskette
Vom Viehvermarkter zum Dienstleistungsprofi, ISBN 978-3-00-031973-0 , S. 15-21

Slütter S, Schütz V, Petersen B & D Brinkmann (2010):
Reifegrad von Informations- und Kommunikationsdienstleistungen im überbetrieblichen Gesundheitsmanagement.
Petersen B, Spiller A & L Theuvsen (Hrsg.): Vom Viehvermarkter zum Dienstleistungsprofi, S. 213-220, Rheinbreitbach, ISBN 978-3-00-031973-0

Ilg Y, Zerbe J, Lorenz R, Kreyenschmidt M, Kalbfleisch K, Blang T, Richter T, Fischer B & J Kreyenschmidt (2010):
SmartSurf – a new class of hygienic polymers. Joint project between research and industry.
Proceedings of the 4th International Workshop Cold Chain Management, Kreyenschmidt J (Hrsg.), S. 193-194, Bonn, ISBN-978-3-9812345-1-0

Mousavi SA, Sackers T, Kreyenschmidt J & B Petersen (2010):
Temperature monitoring of non-actively cooled pharmaceuticals transportation.
Proceedings of the 4th International Workshop Cold Chain Management, Kreyenschmidt J (Hrsg.), S. 87-88, Bonn, ISBN-978-3-9812345-1-0

Konferenzbeitrag

Bruns M, Trienekens J, Omta O, Hamer M & B Petersen (2010):
Demand of the meat industry for management support in R&D cooperation projects
9th Wageningen International Conference on Chain and Network Management (WiGaNeM 2010), 26-28 May 2010, Wageningen, The Netherlands

Virtuelle Präsentation

Ilg Y & J Kreyenschmidt (2010):
Assessment of surfaces containing silver for the application in houshold refrigerators
International Conference on Antimicrobial Research, 3.-5. Nov. 2010, Valladolid, Spanien, http://www.formatex.org/icar2010

Artikelaktionen