One Two
Sie sind hier: Startseite Publikationen Publikationen 2009

Publikationen 2009

Buch (Monographie) unter eigener Autorenschaft

Trienekens J, Petersen B, Wognum N und D Brinkmann
European Pork Chains - DIversity and quality challenges in consumers-oriented production and distribution
Wageningen Academic Publishers, ISBN 978-90-8686-103-3

Zeitschriftenbeitrag

Kampmann, Y., Klingshirn, A., Kloft, K. & J. Kreyenschmidt
The application of ionizers in domestic refrigerators for reduction in airborne and surface bacteria
Journal of Applied Microbiology, 107, pp 1789-1798

Kreyenschmidt, J., Hübner, A., Beierle, E., Chonsch,L., Scherer, A. & B. Petersen
Determination of the shelf life of sliced cooked ham based on the growth of lactic bacteria in different steps of the chain
Journal of Applied Microbiology, DOI 10.1111/j.1365-2672.2009.04451.x

Piñeiro, M., Gymnich, S., Knura, S., Piñeiro C. & B. Petersen
Meat juice: An alternative matrix for assessing animal health by measuring acute phase proteins. Correlations of pig-MAP and haptoglobin concentrations in pig meat juice and plasma
Research in Veterinary Science, Vol. 87 (2009), pp. 273-276

Schütz, V. & B. Petersen
Prävention steht im Vordergrund
Fleischwirtschaft, Vol. 5 (2009), pp. 14-18

Schütz, V., Brinkmann, D., Klauke, T. & B. Petersen
Dienstleistungspotentiale in der Fleischwirtschaft besser nutzen
Nutztierpraxis Aktuell, Vol. 29 (2009), pp. 28-33

Klauke, T. & D. Brinkmann
Kosteneffizienz durch Six-Sigma-Methode, Chancen für die Fleischproduktuion durch Prozessoptimierung
Fleischwirtschaft, Vol. 8 (2009), pp. 16-22

Buchbeitrag, Sammelband, Proceeding

Brinkmann, D., Ellebrecht, S., Klauke, T. & B. Petersen
Six-Sigma-Konzepte im Rahmen einzel- und überbetrieblicher Qualitätsmanagementstrategien in der Fleischproduktion
GQW-Jahrestagung

Bruns, M., Trienekens, J., Omta, O. & B. Petersen
Companies´ demands for management support in R&D cooperation projects
The XX ISPIM Conference

Kasper, M., Lentz, H., Selhorst, T. & B. Petersen
Ausbreitung von Infektionskrankheiten von Kontaktnetzwerken
Referate der 29. GIL-Jahrestagung 2009, 09-10.März 2009, Germany - Rostock

Klauke, T., Brinkmann, D. & B. Petersen
Leitstandkonzept zur Steuerung und Regelung überbetrieblicher Qualitätsmanagement-Systeme in Zulieferketten des Handels
Referate der 29. GIL-Jahrestagung, 09-10- März 2009, Rostock

Schütz, V. & B. Petersen
Model to plan chain oriented health management services for the meat sector
Proceedings of the XIV ISAH Conference 2009, 19.-23.07.2009, Vechta, pp. 429-432

Schütz, V. & B. Petersen
Planning model supporting information and service agency in meat chains designing services in chain oriented health management
Proceedings 19th IAMA Annual World Forum and Symposium, 20.-23.06.2009, Budapest

Schütz, V. & B. Petersen
Planung von Dienstleistungsangeboten für das überbetriebliche Qualitäts- und Gesundheitsmanagement in Viehhandelsorganisationen
Berichte zur GQW-Tagung, 17./18. Februar Göttingen 2009

Schütz, V., Breuer, O. & B. Petersen
Optimization of services for the herd health management in pork chains
Proceedings 12th International Symposium on Veterinary Epidemiology & Economics (ISVEE XII), 09.-15.08.2009, Durban/Südafrika

Schütz, V., Ellebrecht, A., Mack, A. & B. Petersen
Modell zur Planung von Leistungsprofilen für Informations- und Dienstleistungsagenturen im überbetrieblichen Gesundheitsmanagement
Proceedings für die 29. GIL Jahrestagung 2009 in Rostock

Bruckner, S., Raab, V. & J. Kreyenschmidt
Concept for the implementation of a generic model for remaining shelf life prediction in meat supply chains
6th International Conference predictive Modeling in Foods - Meeting Abstracts and Information Booklet, 08.-12.09.2009, Washington DC/USA

Ellebrecht, S., Brinkmann, D. & B. Petersen
Quality management systems in European pork chains
European pork chains, diversity and quality challenges in consumer-oriented production and distribution

Dissertation

Schütz, V.
Modell zur Planung von Dienstleistungen für das überbetriebliche Gesundheitsmanagement in der Fleischwirtschaft
Dissertation online ULB

Abstract

Schütz, V. & B. Petersen
Model to plan chain oriented health management services for the meat sector
XIV ISAH Congress 2009, 19.-23.07.2009, Vechta

Schütz, V. & B. Petersen
Optimization of services for the herd health management in pork chains
12th International Symposium on Veterinary Epidemiology & Economics (ISVEE XII), 09.-15.08.2009, Durban/Südafrika

Schütz, V. & B. Petersen
Planning model for service designs in the health management for information and service agency in meat chains
IAMA's 19th Annual World Symposium, 20-21.06.2009 in Budapest

Bruns M, Trienekens J, Omta O & B Petersen
Companies´ demands for management support in R&D cooperation projects
The XX ISPIM Conference

Klauke T, Petersen B & D Brinkmann
Six Sigma: Challenges and benefits for pork chain management
9th Wageningen International Conference on Chain and Network Management, 26.-28.05.2010, Wageningen/NL

Kreyenschmidt, J.
Optimierung des Kühlkettenmanagement in Lebensmittelketten
22. VH-Hefetagung, 27.-28. 04. 2009, Berlin

Schütz, V. & B. Petersen
Softwarelösung zur Planung von Dienstleistungen für das Gesundheitsmanagement in Fleisch erzeugenden Ketten
Abstract zur GIL-Tagung 2010, Stuttgart

Slütter S, Breuer O, Petersen B, Wilke T & D Brinkmann
Konzept zur Beurteilung des Reifegrades von Informations- und Kommunikationssystemen für das Krisenmanagement in der Schweineproduktion
30. GIL-Jahrestagung, 24.-25.02.2010, Stuttgart

Poster

Bruns M, Trienekens J, Omta O & B Petersen
Survey on demand for management support in R&D cooperation projects
Open conference - Improving the quality of pork for the consumer, 18th November, Bonn

Ellebrecht S und D Brinkmann
Pilot chain 1: Optimisation of animal health management
Open conference ""Improving quality of pork for the consumer"", Bonn

Klauke T, Gymnich S, Piñeiro M, Piñeiro C, Plattes S, Brinkmann D und B Petersen
Implementation of rapid methods in animal health and meat safety programmes
Open conference ""Improving quality of pork for the consumer"", Bonn

Klauke T,Piñeiro M, Piñeiro C, Brinkmann D, Plattes S und B Petersen
Use of rapid methods for animal health, welfare and food safety
Open conference ""Improving quality of pork for the consumer"", Bonn

Raab, V., Bruckner, S., Petersen, B. & J. Kreyenschmidt
Supporting CCM by the implementation of a generic model for remaining shelf life prediction in poultry supply chains
Chill-on Stakeholder Forum, 23.09.2009, Rotterdam/NL

Vortrag

Breuer O
Grenzüberschreitendes Krisenmanagement im Tierseuchenfall: Erweiterung der deutsch-niederländischen Sicherungssysteme am Beispiel KSP-Beherrschung
Internationale Fachtagung ""Krankheitsdynamik in Populationen - Bedeutung von Surveillance- und Impfprogrammen"" vom 2.-4. September 2009 in Gießen

Brinkmann D, Ellebrecht S, Klauke T & B Petersen
Six-Sigma-Konzepte im Rahmen einzel- und überbetrieblicher Qualitätsmanagementstrategien in der Fleischproduktion
GQW-Jahrestagung

Bruckner, S., Raab, V. & J. Kreyenschmidt
Concept for the implementation of a generic model for remaining shelf life prediction in meat supply chains
6th International Conference Predictive Modeling in Foods, 08.-12.09.2009, Washington DC/USA

Bruns M, Trienekens J, Omta O & B Petersen
Companies´ demands for management support in R&D cooperation projects
The XX ISPIM Conference

Klauke, T., Brinkmann, D. & B. Petersen
Leitstandkonzept zur Steuerung und Regelung überbetrieblicher Qualitätsmanagement-Systeme in Zulieferketten des Handels
Referate der 29. GIL-Tagung, 09.-10. März 2009, Rostock

Kreyenschmidt, J.
Innovative tools supporting cold chain management
Vortrag auf dem Annual Meeting der Cold Chain Association, 4er und 5er Mai 2009 Luxemburg

Kreyenschmidt, J.
Optimierung des Kühlkettenmanagement in Lebensmitteln
22. VH-Hefetagung, 27.-28. 04. 2009, Berlin

Schütz V, Mack A, Ellebrecht A & B Petersen
Modell zur Planung von Leistungsprofilen für Informations- und Dienstleistungsagenturen im überbetrieblichen Gesundheitsmanagement
GIL-Tagung 2009, 09.-10.03.2009, Rostock

Schütz, V. & B. Petersen
Model to plan chain oriented health management services for the meat sector
XIV ISAH Conference 2009, 19.-23.07.2009, Vechta

Schütz, V. & B. Petersen
Planning model supporting information and service agency in meat chains designing services in chain oriented health management
19th IAMA Annual World Forum and Symposium, 20.-23.06.2009, Budapest

Schütz, V. & B. Petersen
Planung von Dienstleistungsangeboten für das überbetriebliche Qualitäts- und Gesundheitsmanagement in Viehhandelsorganisationen
Vortrag auf der GQW-Tagung, 16./17. Februar 2009 - Göttingen

Schütz, V., Breuer, O. & B. Petersen
Optimization of services for the herd health management in pork chains
12th International Symposium on Veterinary Epidemiology & Economics (ISVEE XII), 09.-15.08.2009, Durban/Südafrika

Konferenzbeitrag auf CD-ROM

Bruckner, S., Raab, V. & J. Kreyenschmidt
Concept for the implementation of a generic model for remaining shelf life prediction in meat supply chains
6th International Conference Predictive Modeling in Foods, 08.-12.09.2009, Washington DC/USA

Artikelaktionen