One Two
Sie sind hier: Startseite Publikationen Publikationen 2005

Publikationen 2005

 

Bücher, Books

 

Gymnich, S., Schmitz, T., Knura, S., Petersen, B. (2005):

Unterstützung des Salmonellen-Monitorings mit Hilfe von Methoden
des Verbesserungsmanagements
Landwirtschaftliche Fakultät der Universität Bonn, Schriftenreihe des Lehr- und Forschungsschwerpunktes USL, 127, 71 Seiten

 

Lienemann, K. & S. Lehnert (2005):

Agrar- und Ernährungsforschung in Deutschland
Kooperationen erkennen - Innovationen nutzen
Initiativkreis Agrar- und Ernährungsforschung(Hrsg.)

Ein Handbuch für Politik und Praxis: Band 2 Agrimedia GmbH, Bergen/Dumme, ISBN: 3-86037-287-4

 

Petersen, B. (Hrsg.):

Berichte zum Qualitätsmanagement: Qualitätsmanagement – Querschnittsaufgabe in Wirtschaft und Wissenschaft.
Band 7/2005, Shaker Verlag, Aachen, 2005

 

 

Zeitschriftenbeiträge, Original papers, peer reviewed

 

Schmitz, T. & B. Petersen (2005):

Eigenkontrollsysteme durch softwaregestützte HACCP und FMEA “Besser vorsorgen als Nachsehen“.

In: QZ 50 (2005) 10, S. 35 - 39

 

Schulze Althoff G., Ellebrecht A. & B. Petersen (2005):

Chain Quality Information Management – development of a reference model for quality information requirements in pork chains.

In: Journal of Chain and Network Science (5) 2005, S. 27-38.

 

 

Buchbeiträge, Sammelbände, Proceedings

 

Gödderz, A. , Witten, I., Knura, S., Wendt, M. & B. Petersen (2005):

Using haptoglobin as preliminary information to assess carcass´s examination results and Salmonella status of slaughter pigs

5th European Colloquium on Animal Acute Phase Proteins, 13.–15. März 2005, Dublin

 

Gödderz, A., T. Schmitz, A. Mack & B. Petersen (2005):

Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) as a decision support tool within a quality information system in pork production chains.
In Tagungsband: 92nd Seminar Quality Management and Quality Assurance in
Food Chains 2-4 March 2005, Göttingen

 

Gymnich, S. & B. Petersen (2005):

Workpackage 3 – Porcine acute phase proteins in pig production
In: Eckersall, P.D. (Hrsg.), New markers of immunological stress and welfare in animals: porcine acute phase proteins in the production of healthy pigs, Final Report EU Shared Cost Project – QLK5-2001-02219

 

Gymnich, S. , Hiss, S. & B. Petersen (2005):

Haptoglobin levels in fattening pigs receiving conventional antibiotic prophylaxis in Comparison to a vitamin supplementatio

5th European Colloquium on Animal Acute Phase Proteins, 13.–15. März 2005, Dublin

 

Hiss S., Dunkelberg S., Gymnich S., Sauerwein H. (2005):

The acute phase protein haptoglobin in sow´s milk: concentrations during lactation and relations with immunoglobulin status and growth performance in piglets
International Meeting on Milk-fed Farm and Companion Animals: Basic Aspects and Practice for the Future, 10. -12. Februar 2005, Bern, Schweiz

 

Mack, A. , Schmitz T., Gymnich, S. & B. Petersen (2005):

Modell eines integrierten Audit- & Dokumentenmanagement-Systems im Rahmen der Qualitätssicherung in QS-Bündlerorganisationen

Proc. 7th Internationale Tagung Bau, Technik und Umwelt in der landwirtschaftlichen Nutztierhaltung, 2. – 3. März 2005, Braunschweig

 

Petersen, B. , Gymnich, S., Nielsen, J.P. & C. Pineiro (2005):

The use of acute phase proteins in pig production

5th European Colloquium on Animal Acute Phase Proteins, 13.–15. März 2005, Dublin

 

Schulze Althoff, G., Schütz, V., Ellebrecht, A. & B. Petersen (2005):

Chain quality information management in pork chains – Supporting information needs of different chain actors

In: Animals and Environment. Proceedings XII. Int. Society for Animal Hygiene Congress (ISAH)2005, Warschau. p. 367 - 371

 

 

 

Dissertationen, Theses

 

Schmitz, T. (2005):

Entwicklung eines Modells zum Einsatz präventiver Qualitätsmanagementmethoden in der Beratung von Unternehmen der Agrar- und Ernährungswirtschaft


Diss. oec. troph., Bonn

 

Sonstiges, Other Contributions

Petersen, B. (2005):

Grenzüberschreitende Kooperationen
Vortrag im Rahmen des business cafeRhine Food Cooperation“ am 21. April 2005 in Wageningen

 

Petersen, B., Sauerwein, H., Gymnich, S., Hiss, S. & S. Knura (2005):

Haptoglobin - Ein Screeningparameter im präventiven Gesundheitsmanagement bei Schwein und Rind, Broschüre
Arbeitsergebnisse aus dem Lehr- und Forschungsschwerpunkt USL (Hrsg.) 2005, 4. überarbeitet und erweiterte Auflage

Artikelaktionen