Bücher, Books
Gymnich,
S., Schmitz, T., Knura, S., Petersen, B.
(2005):
Unterstützung
des Salmonellen-Monitorings mit Hilfe von
Methoden des Verbesserungsmanagements Landwirtschaftliche Fakultät der
Universität Bonn, Schriftenreihe des Lehr- und Forschungsschwerpunktes USL, 127,
71 Seiten
|
Lienemann,
K.
& S. Lehnert (2005):
Agrar- und
Ernährungsforschung in Deutschland Kooperationen
erkennen - Innovationen nutzen Initiativkreis Agrar- und
Ernährungsforschung(Hrsg.)
Ein Handbuch für Politik und
Praxis: Band 2 Agrimedia GmbH, Bergen/Dumme, ISBN:
3-86037-287-4
|
Petersen,
B.
(Hrsg.):
Berichte zum
Qualitätsmanagement: Qualitätsmanagement – Querschnittsaufgabe in Wirtschaft und
Wissenschaft. Band 7/2005, Shaker Verlag, Aachen,
2005
|
Zeitschriftenbeiträge,
Original papers, peer reviewed
Schmitz,
T. & B.
Petersen (2005):
Eigenkontrollsysteme durch
softwaregestützte HACCP und FMEA “Besser vorsorgen als
Nachsehen“.
In: QZ 50 (2005) 10, S. 35 -
39
|
Schulze
Althoff G., Ellebrecht A. & B. Petersen (2005):
Chain Quality Information Management – development of a reference
model for quality information requirements in pork chains.
In: Journal of Chain and Network Science (5) 2005, S.
27-38.
|
Buchbeiträge, Sammelbände,
Proceedings
Gödderz,
A. , Witten, I., Knura, S., Wendt, M. & B. Petersen (2005):
Using haptoglobin as preliminary
information to assess carcass´s examination results
and Salmonella status of slaughter pigs
5th European Colloquium on Animal Acute Phase Proteins, 13.–15.
März 2005,
Dublin
|
Gödderz,
A., T. Schmitz, A. Mack & B. Petersen (2005):
Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) as a decision support tool
within a quality information system in pork production chains. In Tagungsband: 92nd Seminar Quality Management and Quality
Assurance in Food Chains 2-4 March 2005, Göttingen
|
Gymnich, S. & B. Petersen (2005):
Workpackage 3 – Porcine acute phase proteins in pig production In: Eckersall, P.D. (Hrsg.), New
markers of immunological stress and welfare in animals: porcine acute phase
proteins in the production of healthy pigs, Final Report EU Shared Cost Project
– QLK5-2001-02219
|
Gymnich, S. , Hiss,
S. & B. Petersen
(2005):
Haptoglobin levels in fattening pigs receiving conventional antibiotic
prophylaxis in Comparison to a vitamin supplementatio
5th European Colloquium on Animal Acute Phase Proteins, 13.–15.
März 2005,
Dublin
|
Hiss S., Dunkelberg S.,
Gymnich S., Sauerwein
H. (2005):
The acute phase protein haptoglobin in
sow´s milk: concentrations during lactation and
relations with immunoglobulin status and growth performance in
piglets International Meeting on Milk-fed Farm and Companion Animals: Basic
Aspects and Practice for the Future, 10. -12. Februar 2005, Bern,
Schweiz
|
Mack,
A. , Schmitz T., Gymnich, S. & B. Petersen (2005):
Modell eines integrierten
Audit- & Dokumentenmanagement-Systems im Rahmen
der Qualitätssicherung in QS-Bündlerorganisationen
Proc. 7th Internationale Tagung
Bau, Technik und Umwelt in der landwirtschaftlichen Nutztierhaltung, 2. – 3.
März 2005, Braunschweig
|
Petersen,
B. , Gymnich, S., Nielsen, J.P. &
C. Pineiro (2005):
The use of acute phase proteins in pig production
5th European Colloquium on Animal Acute Phase Proteins, 13.–15.
März 2005,
Dublin
|
Schulze Althoff, G., Schütz, V., Ellebrecht, A.
& B. Petersen
(2005):
Chain quality information management in pork chains – Supporting
information needs of different chain actors
In: Animals and Environment. Proceedings XII. Int. Society for Animal
Hygiene Congress (ISAH)2005, Warschau. p. 367 - 371
|
|